Menu Sluiten

Hallo,
Ik ben Roel Bomers (1989).

Mijn passie voor oude fietsen is begonnen tijdens de middelbare schooltijd. Sleutelen tot laat in de avond aan oude fietsen en bromfietsen was mijn dagelijkse bezigheid. Tot ik in 2014 mijn eerste jaren 20 gazelle omafiets kocht bij een fietsverzamelaar. Dat was het begin van deze prachtige hobby en de mooie verzameling antieke fietsen. Na jaren verzamelen en bewaren zat ik met een behoorlijk ruimte tekort. Een woning met een grote schuur was het doel en dat is zeker geslaagd. 

De fietsen staan nu in een prachtige jaren 10 werkplaats in het centrum van Winterswijk naast onze woning. Ik verzamel fietsen van voor 1930. Deze herstel ik met originele onderdelen. Alles wordt ingevet en de fiets wordt gepoetst met rijwielolie. Roest, deukje of een krasje geven de fiets juist het mooie karakter. Alle fietsen worden hersteld tot in rijdende conditie of blijven een ”barnfind” als de fiets in onherstelbare staat is, maar toch uniek is.

Ik ben altijd op zoek naar antieke (Gazelle, Fongers en Simplex) fietsen of andere spullen. Maar ook misschien een hoge bi of de eerste ”safety” fiets met 2 even-hoge wielen, oude foto’s, onderdelen of reclamemateriaal. Alles is welkom. Waar nodig betalen wij een eerlijke marktprijs voor de spullen.
Heeft u een oude fiets waar u alleen informatie over wil hebben: ook dan kunt u ons mailen: info@rijwielmuseum.nl

Mijn eindexamen werkstuk was een houten Gazelle:

Houten Gazelle
Detail van koplamp
IMG-20200329-WA0008